FAQFAQ  ConcursuriConcursuri    CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare

Inapoi la paginile ziarului !
Haideti sa chinuim vietuitoarele mici.

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului MyTex.ro -> Comentarii asupra articolelor
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
maggi

Data inscrierii: 19/Iul/2005

152 punct(e)

MesajTrimis: Sam Mar 29, 2008 6:35 pm    Titlul subiectului: Haideti sa chinuim vietuitoarele mici. Raspunde cu citat (quote)

Haideti sa chinuim vietuitoarele mici

Asfel ar fi trebuit intitulat articolul:

MUNICIPALITATEA INCEPE PRIMA ACTIUNE DE DERATIZARE DIN 2008
http://transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=80967

Domnilor, substantele folosite sunt anticoagulante puternice (de aceea se recomanda administrarea vitaminei k la inghitirea accidentala a lor)

Animalul moare in cca. 3-6 zile prin MULTIPLE HEMORAGII INTERNE. Zile de chinuri groaznice. Fie el soarece, sobolan, sau orice alt animal, nu avem dreptul sa il chinuim. Bine ca ne gandim sa impuscam porcii...

Cei care au un strop de umanitate in ei sunt rugati sa refuze acest procedeu. Ganditi-va ca sacrificiul rozatoarelor sta deja la baza medicinei moderne. Sa nu le chinuim in plus!!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alterego
Vizitator

33 punct(e)

MesajTrimis: Lun Mar 31, 2008 6:39 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

... nu stiam lucrul acesta si e degradant ceea ce se intampla... ma cam indoiesc ca cei care se ocupa de deratizare stiu cum actioneaza substanta respectiva... cred ca solutia este educatia cetateanului pentru ca pe viitor sa nu fie nevoie sa se apeleze la metode cel putin discutabile (si cand spun educatie ma refer la acele capitole care tin de igiena / curatenie pentru a nu favoriza dezvoltarea acelor rozatoare)...
Sus
maggi

152 punct(e)

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 12:11 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ideea anticoagulantelor se bazeaza pe faptul ca rozatoarele poseda un instinct alimentar deosebit. Ele "gusta" intai mancarea, asteapta apoi o vreme si, daca totul este in regula, continua sa manance pana se satura. Inclusiv soarecele meu, in captivitate de peste 2 ani, procedeaza la fel la fiecare tip nou de hrana.

Efectul anticoagulant le deruteaza animalelor acest instinct, ele nestiind cauza imbolnavirii. Sau cel putin asa cred producatorii otravurilor. In realitate, soarecii traiesc in comunitati, se numara printre cele mai inteligente mamifere iar sistemul lor social este capabil sa observe nocivitatea unui factor de mediu.

O alta problema a acestui tip de otrava este ramanerea cadavrelor in locuri inaccesibile. Acestea putrezesc si infesteaza zona cu mirosuri si toxine specifice.

Oamenii spun despre rozatoare ca sunt murdare. In realitate, tocmai obiceiurile lor riguroase de curatenie le ajuta sa supravietuiasca in medii in care orice alt animal s-ar imbolnavi rapid. Pentru cei care nu au vazut niciodata, un soarece isi curata blana pana la luciu cate 2-3 minute la aproape fiecare jumatate de ora. Ba chiar folosesc rumegus si paie pentru a-si curata dintii.

In orice caz, cine are posibilitatea sa urmareasca activitatea unui soarece timp de o jumatate de ora, isi va schimba radical optica despre aceste rozatoare. In opinia mea, aceste animale merita un interes mai mare din partea noastra sau cel putin un tratament uman.
Sus
alterego
Vizitator

33 punct(e)

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 5:59 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Citind cele spuse de tine mi-am amintit de un documentar de pe Discovery unde in urma analizelor efectuate s-a constatat ca saliva de caine si pisica este mai curata decat cea a omului. Adica saliva omului contine mai multi microbi, bacterii si alte porcarii asemanatoare decat cainele sau pisica...
Sus
himself

Data inscrierii: 05/Sep/2006
413 punct(e)

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 8:41 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

apropo de saliva, saliva cainelui contine un antiseptic natural care favorizeaza inchiderea ranilor ...
Jighira

Data inscrierii: 13/Apr/2007

143 punct(e)

MesajTrimis: Mar Apr 08, 2008 1:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pentru Maggi:
Am preluat postarile si le-am publicat sambata, la Scrisoarea cititorului, in TExpert. Te-am contactat pe numarul stiut, dar... Voiam sa stiu daca preferi numele real.
Sus
maggi

152 punct(e)

MesajTrimis: Joi Apr 10, 2008 7:42 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc. Nu am putut sa intru ieri noapte ca a fost picat forumul.

Nu conteaza numele. M-as bucura daca macar 10% dintre cei care citesc vor fi putin sensibilizati.

In ultimul paragaf din link-ul pe care il dau aici, doi cecetatori de premiu Nobel recunosc importanta si sacrificiul acestor animale si doresc sa ridice o statuie in cinstea lor.

http://www.martinfrost.ws/htmlfiles/feb2008/cold_mice.html

Noi am putea sa le dam macar o moarte decenta sau, mult mai greu dar posibil, sa invatam sa refacem ecosistemele degenerate. Dar e greu sa cerem asta generatiei puilor in tavita de plastic.

Apropos, mi-ar placea daca pe acest forum ar intra un crescator de animale care inca lucreaza cu metode traditionale. Ei sunt singurii care, sper, mai inteleg sacrificiul unui animal ca altul sa traiasca. Pentru ca, dupa mine, solutia nu consta in vegetarianism ci in intelegerea caii naturale a lucrurilor.

Aviz amatorilor, un mic nod in gat cand mancati carnea de miel, de Pasti, ar trebui sa aveti nu doar din cauza pretului ridicat. Ar fi natural si deloc rusinos sa intelegeti macar putin din ideea de sacrificiu... Veti vedea ca va avea un gust mai bun.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului MyTex.ro -> Comentarii asupra articolelor Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum